INOAInternational Office of Architects

Turkish Consulate Boston

Boston, MA

INFO+

A government office in Boston is made both private and open through the use of materiality and linear forms.   The millwork along the reception desk continues along the wall into the corridor, unifying the space.  Black accent paint in the millwork and ceilings of various contributes to the linearity of the design and complements the various finishes. Wood paneling along the ceiling wraps the wall, while connecting multiple rooms.

The lighting along the bottom of the teller desks and reception desks, in addition to the asymmetrical lighting along the wall opposite the office spaces,  complement adjacent opaque surface elements.  A continuous glass partition along the offices unifies public and private spaces, and contributes to the spatial linearity of the design which is also emphasized by the linear lights crossing through these glass partitions.  The wood along the ceilings and the epoxy floor of hallway push out into the private offices and conference room, blurring the lines between public and private spaces.

Given high security requirements of the government agency security, bullet resistant fiberglass wall panels and glazing, and screening equipment have been meticulously positioned and layered in the space so they can seamlessly blend into the overall atmosphere of the space.